Kedves történet egy félreismert kutyáról

Greg Heynen nagy kutyabarát volt, csakúgy, mint későbbi felesége is.

”Feleségmenk és nekem is volt egy-egy kutyánk még házasságkötésünk előttről. Neki egy pitt bull-labrador keverék, Zack, aki nyíltan utált engem. Lányunk születésekor megmondtam, hogy a legkisebb odakapás után, a kutya menni fog!

Miután hazajöttünk a kórházból, mindkét kutya alaposan megszaglászta, megnyalogatta a lányunkat, de Zack nem akarta abbahagyni, szó szerint el kellett vonszolnom onnan. Legnagyobb meglepetésemre, egy pillanat alatt a lányom védelmezőjévé vált. Amikor alvásidő volt, a kutya gondosan ügyelt rá, hogy egyik lábát mindig a takarón tartsa.

Image result for baby with pitbull

Illutsztráció

 

Zack és a lányom között kölcsönös imádat alakult ki. Hamarosan minden este együtt mentek aludni, és az ágyuk is közös volt. Valahogy mindig tudta, hogy mikor van alvásidő, és már a lépcsőnél várta, hogy induljanak, majd engedelmesen követte a hálószobába.

Egy nap néhány suhanc megmérgezte Zacket. Ezután életünk egyik legnehezebb éjszakája következett: fájó szívvel néztük, ahogy lányunk elbúcsúzik imádott kutyájától. Feleségem, és én is, zokogtunk.

Másnap este 8-kor, mikor lányunk aludni indult, akkor jöttünk rá, mi fog történni: 5 év után hiába várta, hogy Zack is menjen vele a szobába. Csak állt a lépcsőnél, várt, és ahogy ránk nézett, láttuk a szomorúságot és a félelmet a szemében.

Illusztráció

Ekkor legnagyobb meglepetésünkre, a másik kutyánk,  Sam, aki szintén szerette a lányom, de nem volt egy kategóriában Zackkel, felállt, odasétált, hozzábújt és elindult felfelé a lépcsőn, és együtt mentek fel a hálószobába.

A következő 6 évben Sam minden este várta, hogy együtt menjenek aludni.