Apropó aktuális fohásza – Képesek vagytok más bőrébe belebújni?

ÉLETMÓD
2021. augusztus 19.

Kapd el a rettegés fokát értünk!

Képesek vagytok más bőrébe belebújni? Tudom, hogy sokan felöltitek más arcát, szerepét, de most nem erre gondolok. Azt is tudom, hogy az év egy bizonyos szakaszában maskarában díszelegtek és ünnepi táncot jártok. De most arra kérlek néhány percre amíg elolvasol, ölts magadra egy kutyabundát és tarts velem… nem ígérhetem, hogy feltétlen jól fogod magad érezni, de cserében megmutatom én mit élek át…akkor!!!

Fekete és számomra vészjósló lázas dolog készülődik… napok óta ezt hallgatom a színes híradásokból. Hetek óta készülődnek, ha jól kiszimatoltam, …petárdákkal, tűzijátékokkal sípokkal, rakétákkal stb. Ünnepelni fogtok… de nekünk ez maga a RÉMÁLOM!
Hozzávetőlegesen 2,5 millió kutya mit sem sejtve tölti akkor előtte az utolsó békés óráit. Kiszolgáltatottak vagyunk és nincs előre jelzés, hogy ez a nap más lesz, mint a többi! Igen a vihartól is sokan félünk, de annak számunkra vannak láthatatlan előjelei… magas páratartalom, nagyobb légnyomás és a szél… nem olyan váratlan katarzis, mint EZ a semmiből jövő nagy BUMM!

Levetette bíbor köntösét az ég és a már feketén, fenyegető marcangoló sötétségben belém harap a feszültség, nyüszítően belém mar a balsejtelem. A félelem béklyó hálóját veti rám és számomra kiszámíthatatlan, hogy nem tudom honnan közelít s mindezeket miért kell átélnem… újra és újra!?
A máskor boldog s büszke zászlós farkam most feszesen a hasam alá behúzva rejtőzik s kijönni sem mer, minden békésnek látszó pergő percek ellenére sem. A füleim hátra húzva és minden izmom megfeszülve ugrásra készen a rettenetre.
DE ÉN NEM VAGYOK EGYEDÜL… VÉDELMI EMBEREM NÉLKÜL!
A messzeségben, de mégis oly közel, látok fellobbanni magasba ívelő szikrázó fényeket, mik zajos dörgedelemben születnek és sercegőn kihalnak valahol… a bennem szunnyadó ősi farkasvér meghunyászkodik és rezgő bajuszom is menekülni próbál. Minden ínamban kétség és gyötrelem s nincs menekvés sem a kicsiny fürdőszobában a száraz hűvös kádban, sem az asztal alatti kicsiny szűk helyen, sem a kis szekrény mögött, hol megpróbálok a világ elől is elbújni.
Nincs menekvés… az EMBER ÜNNEPEL!
A robajok a tüdőmet rázzák és a szívemet verik oly ütemben, hogy minden porcikámban reszketek. Más társam ilyenkor, ha nincs figyelmes gondos szeretet, örökre elveszíti otthonát. Sokakat magukra hagynak és ez végzetes kimenetellel jár legtöbbször számukra. Legtöbbüknek az életfonala elszakad, mert ijedtükben balesetet szenvednek vagy más rossz sorsra jutnak. Az életükért vívnak harcot a bizonytalan jövőben…
A MI életünk a Ti jóságos szívetekre és lelketekre van bízva! Cserébe mi élethosszunkig, hűen, odaadó szeretettel szolgálunk titeket!

Ha már mindenképpen ünnepelni akartok kérlek benneteket, legyetek nagyon körültekintőek és legyetek felénk különösen nagy tapintattal!
Fel sem tudjátok talán mérni ez milyen SOKK hatással van ránk! Sokan semmilyen zajokra nincsenek felkészülve… ezen lehet kicsit segíteni, ha év közben is treníroztok minket… no nem petárdával! Nekünk érzeni kell, hogy megbízható vezetőink vagytok! Ne aggódjatok túlzottan, mert mi képesek vagyunk átvenni a ti félelmeiteket is!

Segíts nekünk – Megháláljuk!

1. Amennyiben nem nagy kérés, mondjatok le a személyes jelenlétről tűzijátékokon vagy más petárdával járó programokon… inkább töltsétek velünk az estét… otthon békében, nyugalomban – EGYÜTT!
2. Egy ilyen esemény előtt alaposan fárasszatok le egy kiadós sétával!
3. Ha otthon együtt vagyunk akkor is retteghetünk, de a simogatás, figyelem elterelés, játék sokat segít nekünk!
4. Vidám és nyugodt hangon beszélj hozzám… jó sokat, ha kérhetem! Na jó még játssz velem… ígérem szép emlék lesz mindkettőnknek!
5. Ha kerti társad- barátod vagyok, akkor legalább egy fészert, zárt garázst biztosíts számomra, ahol mégiscsak valamiféle védelem alatt érezhetem maga és nem tudok elszökni!
6. Ha minden kötél szakad, akkor vannak számunkra kifejlesztett nyugtató szerek, melyek macskagyökérből készültek és nyugtató hatásúak! De ezeket csak végső esetben! Ezek természetes nyugtatók és velük elkerülhetőek, hogy teljesen „leszedáltak” legyenek a kis kedvencek, mert olyankor bizony még inkább félelmetes ezeknek a zajoknak a megélése! Az emberi fogyasztásra szánt nyugtatók semmiképpen nem felelnek meg erre a célra!
7. Ha a pánikroham bekövetkezne és epilepsziás rohamot kapna a kedvenc barátod, vidd sötét helyre, ahol nem eshet baja, de ne akard lefogni, mert ebben az esetben menekülési ösztön miatt csak fokozódhat a rohama!
8. És végül… ha megtörtént a baj és a barátod rémületében elszökött, akkor azonnal indulj a keresésére! Ő számít rád és csak téged keres!

Ha valamiért hirtelen nem voltál sikeres ne add fel… SOSE! Keresd fel a menhelyeket és befogadó állomásokat! Reméljük van benne chip, mert így mások is a segítségedre lehetnek a nagy bajban! Minden perc számít!

Az esetlegesen szükséges szereket be lehet időben szerezni… Akár egy fülvédő is nagy segítség is lehet! Gondolj ránk! A zajártalom kihat a lélekre és az egészségre!

Wash & Vau mikroszálas fülvédő – Happy Hoodie

• megszűri a zajt
• segít a kutyus megnyugtatásában
• könnyebben elviselhető a szárítás folyamata
• puha, rugalmas anyagból készült
• könnyen felhelyezhető
• szárításhoz, porszívózáshoz, körömvágáshoz vagy bármilyen zavaró hang ellen

Ünnepeld velem a napot és a mi szívünk dübörgő ritmusa pont tökéletes frekvencia! Másnap mosd le a stresszt, wellness élményt nyújtó Wash & Vau®️ önkiszolgáló kutyamosóinkban! Várunk a nap 24 órájában számos helyen, chip olvasóval és a már megszokott magas minőségű kozmetikumokkal.

Wash & Vau®️ az első önkiszolgáló kutyamosó franchise

Szerző: Béres Andrea

 

5 1 vote
Értékelés
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments