… hogyan is éljük túl biztonságosan a szilvesztert?

HÍR
2021. december 29.
Lassan de biztosan, elérkezünk az év azon napjához, amit sok gazdi és kedvence rettegve “vár”… 💥🧨💥🥺😰
De hogyan is éljük túl biztonságosan a szilvesztert?
A menekülés természetes reakció, hiába olvashatunk minden évben rengeteg felhívást, a szilveszter éjjelén elveszett kutyák száma mégsem csökken. 😔🐕
👉Mit tegyél Te, mint felelős gazdi:
✅ Zárd be biztonságos helyre a kutyád! A kinti kutyának biztosíts a házban / lakásban vagy bármilyen zárt helységben megfelelő helyet erre a napra!
✅ A sétát kora esti időpontra időzítsétek, semmiképp ne most menjetek városnézésre! Ha van hám és nyakörv is legyen a kutyán, így biztosan nem tud kibújni egyikből sem!
✅ Minden esetben legyen rajta #azonosító #biléta, hogy aki megtalálja rögtön tudjon hívni, ahelyett hogy chipolvasót keres!
✅ Ha már látjuk a pánik jeleit, a legfontosabb, hogy soha NE SIMOGASSUK, NE putyulgassuk a kutyát! Ehelyett próbáljuk kizökkenteni, játsszunk, foglalkozzunk vele, ha elkezd nyugtalankodni, jutalomfalattal inspiráljuk.
✅ Húzzuk le a redőnyt, hangosítsuk fel a tévét, a zenét, ne hallja olyan élesen, mi folyik odakint. Kutyamosóinkból már jól ismert #fülvédő sokat segít ilyenkor is, hiszen nagyban csökkenti a zajt számára!
✅ Természetesen vannak olyan készítmények, pl. a macskagyökeret, vagyis egy nyugtató, lazító hatású gyógynövényt tartalmazó szerek, mely segíthet kutyádnak, hogy jobban viselje a tűzijáték és petárda okozta zajokat. Amennyiben úgy ítéled meg, hogy kutyádnak mindenképp szüksége van gyógyszeres segítségre, feltétlenül konzultálj az állatorvossal!
✅ A csillapíthatatlan, megnyugtathatatlan kutyát be kell zárni egy kennelbe, ahonnan nem tud kiszökni, és ahol sem magában, sem környezetében nem tehet kárt!
✅ DE a legfontosabb, hogy legyünk vele!
👉 Mit tegyél ha mégis megtörtént a baj és a kutyusod valahogy elszökött:
⭕️ Akkor azonnal meg kell kezdened a keresést, mivel sajnos szinte biztos, hogy magától nem tud hazatalálni.
⭕️ Első lépésként keresd fel a közeledben lévő állategészségügyi szolgálatot, vagy menhelyt és jelentsd be az eltűnést, ugyanis, ha esetleg valaki megtalálja a kutyád, ott tudni fogják már, hogy hozzád tartozik!
⭕️ Tedd közzé a közösségi oldalakon, kutyás csoportokban fényképét az adataiddal!
⭕️ Nagyon fontos, hogy kutyád beregisztrált (!) mikrochippel rendelkezzen, hiszen csak ez alapján tudnak utol érni!
Ha elveszett kutyust találtál, #chipolvasó minden Wash & Vau önkiszolgáló kutyamosóban találtok, használjátok és hívjátok az üzletben kihelyezett telefonszámot!
Kutyamosóink az ünnepek alatt is 0-24-ig nyitva vannak, ahol fűtött helységben, prémium kozmetikumokkal várunk, amikor csak akarod, mindennap, bejelentkezés nélkül! Minden van, csak a kutyát hozd!😊💦🐕
Üzleteink és chip olvasó helyek címei itt:👇🏼
😇 Köszönjük ha megosztod! 🙏🏼 Vigyázzunk kutyáinkra úgy, ahogy ők vigyáznak ránk! 🐾
💦 Wash & Vau®️ az első önkiszolgáló kutyamosó hálózat 🧽🐾🚿
0 0 votes
Értékelés
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments