Hontalan állatok mindennapja!

ÉLETMÓD
2021. augusztus 17.

2021. augusztus 16. a Hontalan állatok világnapja!

Fontos, hogy ne csak ezen a napon, hanem minden nap jussanak eszünkbe! Mi lenne velük nélkülünk? Mi lenne velünk nélkülük?? Ments meg egy életet és fogadj örökbe, legyél Te a végleges állomás rövidke életükben!

1992 óta tartják meg az otthontalan állatok világnapját. „Célja a közvélemény és a hatóságok figyelmének felhívása a kóbor állatok menhelyen való elhelyezésének, a menhelyekről történő örökbefogadásának, a nem kívánt szaporulat megakadályozásának fontosságára.”

… és hogy a címben miért a mindennap és nem világnap? Nos a világnap 0,27%-a az évnek, míg a kivert kutyának minden napja kín és szenvedés. Fontosak a világnapok, mert ilyenkor bízhatunk benne, hogy nagyobb figyelmet kap az adott téma, de hajlamosak vagyunk a napnyugtával már kevésbé foglalkozni a problémával. Egy, már szervezetnél lévő kutya, akár szerencsésnek is érezheti magát, persze ahhoz képest, amit az útszéli, elhagyott, bántalmazott társai átélnek. Hiszen kap ételt, jó esetben fedél van a feje felett és gondoskodó kéz nyúl felé. De még ez sem pótolhatja, amit egy gazdi tud adni, mert az az otthon! és a valahová, valakihez tartozás érzése. Hálásak lehetünk a menhelyi és egyéb állatvédelmi szervezetek munkatársainak és sok önzetlen állatvédőnek, akik tényleg egész évben arra szentelik idejüket és energiájukat, hogy a bajba jutott állatokon segítsenek, hiszen ők a kapocs a borzalom és az új élet közt!

A poszt borítóképén Liza látható a győri gyepmesteri telepen, 2019-ben. Lizára, jelenlegi gazdája előző, első kutyája, Debi elvesztése után néhány héttel talált rá egy Facebook megosztás jóvoltából. Debi után nem volt tervben, hogy a közeljövőben újabb kutya legyen a háznál, még túl friss volt az „élmény”. Debi is örökbefogadott kutya volt, sajnos csak 1,5 év adatott közösen, de az milyen 1,5 év volt! Aztán jött Liza és azóta is élvezi az otthon minden kényelmét a család tagjaként.

Egyszer azt mondta valaki, hogy a kutyagazdiknál nincs őrültebb, hiszen ki az aki el akar veszíteni egy családtagot 10-12 évente? Neked van válaszod a miértre? Ez mindannyiunk számára érdekes, ha úgy gondolod, nyugodtan oszd meg velünk a poszt alatt!

Na de hogy miért volt fontos Debi és Liza? Többek közt azért, mert mikor Debi után már már felmerült a gondolat, hogy esélyt adhat egy újabb szegény sorsú kutyusnak, több másik mellett Ámor is az esélyesek közt volt.. Végül nem ő lett a kiválasztott, de Liza legalább jó helyen van! Viszont egyszerűen érthetetlen, hogy Ámor még mindig ugyanabban a kennelben várja megmentőjét, több mint 2 év után is. Ráadásul nem friss beköltöző volt már akkor sem. 🙁 Adjunk neki lehetőséget, oszd meg te is ezt a bejegyzést, jusson el minél többekhez, hiszen Liza is így került aztán a gyepmesteri telepről egyenesen a kanapéra! (oda nem is mehet fel, úgyhogy titokban csinálja csak… 🤫)

Na és mi van ha Ámor nem talált el a nyilával? Sebaj, mint tudjuk mindenkinek megvan a párja a világban, neked nem is kell messzire menj érte! Itt találod a Wash&Vau®️ által támogatott Ürömi Menhely gazdikereső lakóit. Szerelembe esés esetén keressétek a kutyus adatlapján található elérhetőséget! Célunk, hogy támogatásunkkal több emberhez juttassuk el a gazdikeresőket, így weboldalunkon is folyamatosan publikáljuk az ürömi kutyusokat! Látogass ki a menhelyre, fürdess meg egy kutyát a kihelyezett Wash&Vau®️ önkiszolgáló kutyamosóban, hiszen annak teljes bevételével a menhelyet támogatod!

☝️ Ne feledjük: „Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

 

Wash&Vau®️ az első önkiszolgáló kutyamosó franchise

5 1 vote
Értékelés
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments