“Miért fürdessem kedvencemet a kutyamosóban, amikor otthon a kádban vagy a kutyakozmetikusnál is lehet?”

HÍR
2018. október 27.

Gyakran halljuk ezt a kérdést az olyan gazdiktól, akik még nem próbálták a kutyamosót, így összegyűjtöttük a legnyomósabb 3 érvet.

A kutyamosóban fürdetni sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mint otthon. A mosdatás idejét természetesen a kutya mérete és szőrzete nagyban befolyásolja, például egy tacskó otthoni fürdetése akár egy órát is igénybe vehet a szárítással és a takarítással együtt, míg a kutyamosóban mindezt 8-10 perc alatt elvégezhetjük. A vízzel előre bekevert fertőtlenítő nagyban megkönnyíti a kádtisztítás folyamatát fürdés előtt és után is: ezt 15 másodperc alatt letudhatjuk a kutyamosóban. Nem szükséges samponos, balzsamos, stb, flakonokkal szenvedni, hiszen minden ápoló vízzel előre bekeverve érkezik a zuhanyrózsából. A fürdetés során nagy mennyiségben távozó szőr nem okoz dugulást a speciálisan erre a célra kialakított lefolyónak köszönhetően, és a kutyus sem tud olyan könnyedén kiugrani a kádból, mint otthon. A kihelyezett vízhatlan kötények a gazdi tisztaságát is segítenek megőrizni, a minden kutyamosóban elérhető fésűk és bontókefék pedig a kutyus szőrzetének további ápolását is lehetővé teszik. A nagynyomású vízkicsapatóval a szárítás is sokkal gyorsabb, mint otthon egy hajszárítóval és a levegő hőmérséklete is alacsonyabb, így a kutyusnak nem kellemetlenül meleg.

Balesetek nem mindig a gazdi számára megfelelő időpontban történnek. Előfordulhat, hogy az esti séta során kedvencünk belehempereg valamibe, amibe nem kellett volna és este 11 órakor nekiállhatunk fürdetni és fürdőszobát takarítani. Ez különösen kellemetlen tud lenni kisgyermekes szülők és családok számára, ahol akár az esti fekvés menetrendjét is felboríthatja egy késő esti mosdatás. Hasonló eset előfordulhat pont a nagytakarítás után vagy karácsony napján, amikor senkinek nincs extra ideje fürdőszobát pucolni, vagy esetleg pici babás családoknál, ahol a higiénia kiemelten fontos.

Kutyamosóinkba nem szükséges (és nem is lehet) bejelentkezni, valamint éjjel-nappali nyitvatartásuknak köszönhetően a gazdik bármikor betérhetnek, előzetes tervezés nélkül is, ami főleg váratlan események bekövetkeztekor jöhet jól. Minden üzletünk mikroszálas fülvédővel, törölközővel, fésűvel, bontókefével és jutalomfalattal, a gazdiknak pedig vízhatlan köténnyel felszerelt.

Érdemes ugyanakkor szem előtt tartani, hogy önkiszolgáló kutyamosóról van szó, így nagyon fontos, hogy a gazdi tisztában legyen kutyája esetleges speciális szükségleteivel, azonban, ha azt már tudjuk, hogy otthon hogyan fürdessük kedvencünket, akkor ez a kutyamosóban gyerekjáték lesz.

0 0 votes
Értékelés
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments