Volt egyszer egy kutya-nagy szerelem …

HÍR
2021. szeptember 28.

„A kutya nem azt nézi, hogy milyen szép vagy, csak azt nézi milyen szép a lelked.”
(Mive Nolis)

50. éves Jubiláló álommá nőtte ki magát, a hajdanán induló kutyaiskola!

Volt egyszer egy kutya-nagy szerelem, mely ezelőtt 50 évvel, augusztus 1 – jén az ország első kutyaiskolájaként elindult Ürömön.

Az első fergetegesen okos kutyus magának az alapító tulajnak, Csöpi néninek a családtagja volt, akit szeretetteljes gondoskodásával segítette és fejlesztette őt, Jolly Jóker egy szépséges és igen elmés németjuhász volt. Zseniális képességeinek köszönhetően fél éves korára már számos ismerettel rendelkezett. Mindig volt felfedezni való, kutató munkával járó feladatok. Sorra adták neki a feladatot, hogy érezze a közös játékban rejlő tanulást és a fejlesztő foglalatosságokat közösen az emberrel. Majd egy másik kutyus személye kíséretében ki Csongor névre hallgatott, 1968-ban megnyílt az első fiókiskola, majd ezt követte 1971-ben, az első Ürömi kutyakiképző iskola országos debütálása. A kezdetektől fogva a képzéseken túlmenően mindig segítettek a rászorult kutyákon. Az embernek köszönhetően ezekből sajnos sosem volt hiány…, hiszen hol egy kidobott vemhes kutya várt a kapuhoz kötve – várva szebb reményeket, hol bántalmazás miatt került az óvó kezei közé, míg máskor odavetett kartondoboz rejtette a kis elárvult életeket. S ő, Csöpi néni senkit nem hagyott magára. A kutyakiképzésen túlmenően, amit az ország első női kiképzője vezetett, a korábbi világhírű Duhajdombi tenyészete mellett, amely időközben állatotthonként is egyre inkább működött, kerekedett ki végül, hogy mára már ez év februárjáig 648 kis gazdátlan várakozó léleknek adhattak új esélyt, hogy biztonságban – szeretetben boldog családban, társ mellett élhessen!

A Duhajdombi kutyaiskola és az Ürömi állatotthon egy valóságos csodavilág, ahol egymást segítve és közös munkával, összefogással azon igyekeznek, hogy minden kutya kinek erre szüksége van, megfelelő rehabilitációhoz jusson és a lehető legtöbb kis és nagy kutyaléleknek szerető családot találjanak. A befogadottak közt, soha nem jöhetett szóba az altatás, mert hiszik velünk együtt, hogy mindenkiért egyszer bizonyosan eljön a megfelelő ember és gazdára – barátra lelnek mindazok, akik náluk egyszer fedelet, szeretetet kaptak valamint gondos ápolásra – ellátásra szorultak. Otthonukban működik egy kitelepített Wash & Vau® kutyamosó is, amely az Ürömi állatmenhely lakóit hivatott szolgálni, ápoló és kímélő samponokkal a tiszta és élősködő mentes illatos bundáért, valamint különböző kutyás felszerelések melyek megvásárlása után a bevételből a menhely befogadottjai is részesülnek.

„Az életünket kiteljesítő munka soha nem a pénzről szól. Ha igazi szenvedéllyel érzel megtalálod az utat efelé” 
(Eileen Fisher)

Ha bárki elhivatottságot érez ezek iránt a csodálatos és gyönyörű lelkű kutyák iránt és csatlakozni szeretne akár segítőként, akár kutyaiskola csapatába vagy adományozóként örömmel várjuk a találkozást!


Szerző: Béres Andrea


Wash & Vau®️
az első önkiszolgáló kutyamosó hálózat

 

0 0 votes
Értékelés
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments